Skip to content

空精 LIN KONG JING-FORTA GOALA

Octombrie 3, 2010

Lin Kong Jing are ca traducere aproximativa „forta goala” , si se refera la capacitatea unui practicant de qigong-taiji de a afecta energia adversarului fara contact fizic.Este o capacitate avansata, obtinuta prin anumite tehnici de qigong, printre care se numara si diversele tipuri de zhuang( zhan zhuang, zhuang-ul degetelor sabie).

Cuvantul jing este intalnit in mai multe scrieri despre taijiquan, scrieri ce poarta numele de canoane.Traducerea cea mai potrivita pentru acesta ar fi de „forta antrenata”:

„Prin intermediul practicii ajungem in mod treptat sa intelegem jin ( forta antrenata).

Prin intelegerea jin-ului putem aspira catre cel mai inalt nivel de abilitate,

Totusi trebuie sa fim perseverenti o lunga perioada de timp,

Caci nu putem deveni experti deodata.”

( taijiquan ching)

Traditional, in intelegerea jin-ului, exista trei etape evolutive. Prima etapa este reprezentata de ” ting jin” care in traducere literala inseamna a auzi sau a asculta. In cazul practicantului artelor interne ting jin se refera la capacitatea de a detecta ( simti) forta interna a adversarului ( de unde vine si incotro se indreapta).

A doua etapa se numeste ” hua jin”. „Hua” inseamna a schimba sau influenta. Cu alte cuvinte, dupa ce am dobandit capacitatea de a simti energia interna a adversarului, putem sa o influentam  redirectionand-o inapoi spre el sau spre o alta zona.

A treia etapa poarta numele de ” fa jin”  sau jin exploziv, si defineste capacitatea de a emite forta interna pentru a rani sau doar incapacita adversarul.

Pentru ca forta interna sa fie eficienta este nevoie de contact fizic.Lin kong jin este o capacitate avansata deoarece transcende nevoia de contact, maestrul putand afecta corpul adversarului  de la distanta.

  

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: