Skip to content
Tags

CURSURI TAIJI-QIGONG VALCEA

Ianuarie 16, 2011

 

JING-ESENTA                  

 QI-ENERGIA                      

SHEN-SPIRITUL

T R E Z E S T E   

E N E R G I A

V I N D E C A T O A R E

„Motivul pentru care apa care curge nu imprastie miasme, iar incheietura usii nu e roasa de carii, este  miscarea. Daca se strange apa intr-o groapa, ea devine murdara si urat mirositoare.Daca aduni intr-un loc busteni, o mare parte din ei vor fi rosi de carii.Omul intelept trage invataminte si din cele petrecute in jurul lui si din propria sa viata.”

(Ge Hong )PRACTICAND   QIGONG SI  TAIJIQUAN  PUTETI      PRELUA  RESPONSABILITATEA    PENTRU:

-PROPRIA  SANATATE

-PROPRIA  VITALITATE

-PROPRIA  FERICIRE

-PROPRIA  LONGEVITATE

-PROPRIA  SPIRITUALITATE

IN VECHIME  QIGONG-UL ERA SUPRANUMIT ARTA CONTOPIRII OMULUI CU CERUL.CONCEPTIA CHINEZA DESPRE SANATATE  ESTE REFLECTATA IN PRACTICILE ENERGETICE  DEZVOLTATE DE CATRE INTELEPTII TAOISTI CU MII DE ANI IN URMA. ACESTIA AU OBSERVAT LEGILE FUNDAMENTALE ALE UNIVERSULUI SI CUM SE APLICA ACESTEA IN RELATIA OMULUI CU NATURA.  ASTFEL, BOALA APARE CA UN DEZECHILIBRU INTRE FORTELE FUNDAMENTALE YIN –YANG, DEZECHILIBRU PROVOCAT DE UN BLOCAJ ENERGETIC IN CURGEREA NEINTRERUPTA A ENERGIEI SUBTILE QI PRIN ORGANISM.  ECHILIBRUL POATE FI REFACUT PRIN PRACTICAREA TEHNICILOR DE QIGONG SI TAIJIQUAN.

DESIGUR CA RECAPATAREA SANATATII ESTE DOAR PRIMUL NIVEL IN PRACTICILE ENERGETICE CHINEZE(NEI DAN, DAO YIN). IN MARE, TEHNICILE DE QIGONG POT FI IMPARTITE IN:

–          TEHNICI DE ACUMULARE A ENERGIEI

–          TEHNICI DE CIRCULARE A ENERGIEI  DE-A-LUNGUL ANUMITOR TRASEE

–          TEHNICI DE CULTIVARE A ENERGIEI

–          TEHNICI DE ASPIRARE

–          TEHNICI DE RAFINARE

–          TEHNICI DE PURIFICARE

–          TEHNICI DE DIZOLVARE A QI-ULUI NEGATIV (BING QI) etc.

 

ACESTE TEHNICI AU FOST  RAFINATE IN MANASTIRILE  TAOISTE DE-A-LUNGUL A  GENERATII INTREGI DE  MAESTRII.

 

 

 

Ce este Taijiquan?

Taijiquan este un vechi sistem chinez de exercitii care se adreseaza corpului dar si mintii,  reprezentat de un set de miscari usoare si gratioase care seamana cu un dans energetic. Taiji Qigong este un sistem complet de dezvoltare ce include trei aspecte :

a) Forma externa
b) Forma interna si
c) Metodele de dezvoltare si cultivare a energiei (elemente de Qigong sau Neigong)

Taijiquan este o extensie a practicii de qigong denumita in vechime neigong(lucru intern) sau neidan(alchimie interna).Fara qigong, taijiquan nu este posibil.Boala apare atunci cand energia interna intampina dificultati in a urca sau a cobori, cea mai comuna problema fiind dificultatea de a urca a energiei stomacului si ficatului.

Legenda spune ca taijiquan-ul a fost creat de un maestru taoist care practica alchimia interna si care a fost martorul unei lupte dintre un vultur si un sarpe.Avand o revelatie, a dezvoltat neijia quan, adica un stil martial bazat pe priincipii taoiste de nonrezistenta, denumit mai tarziu taijiquan (taichichuan), adica boxul  Supremului Fundament.

Scopul acestei practici  este armonizarea celor 2 principii antagonice ale universului, yin si yang in propria fiinta, armonizare ce poate duce pana la depasirea dualitatii antitetice.Taijiquan poate fi descries cel mai bine ca o meditatie in miscare.La un nivel avansat poate devein cea mai eficienta arta martial existenta, prin manipularea energiei interne a adversarului.


Prin artele interne vei devein constient de energia proprie si de cea universala, vei reface legatura pierduta cu universul, si vei intelege ca separarea este doar o iluzie.

 

Fara forma interna si metodele de dezvoltare si cultivare a energiei , Taijiquan ramane un simplu exercitiu fizic oferind beneficii pe termen limitat.  Qigongul este cheia dezvoltarii fortei interne din taiji.

 

 

Taiji Qigong  – forma traditionala a lui Yang Lu Chan

Forma  scurta a familiei Yang este reprezentata de 13 miscari care sunt formate din cele opt tehnici clasice (indepartarea, rularea, apasarea, impingerea, tragerea, despartirea, cot si umar) care se efectueaza in cele patru directii (nord, sud, vest si est).

 

 

Aceste 8 miscari sunt de fapt 8 tipuri de energie pe care practicantul ajunge sa le inteleaga si stapaneasca prin perseverenta dar si prin executarea corecta a tehnicilor.

Stilul Yang taiji este cel mai popular dintre stilurile traditionale, fiind practicat de milioane de oameni de pe toate continentele .

S-au facut numeroase studii stiintifice care au demonstrate eficacitatea acestor practici in profilaxia dar si vindecarea multor maladii ,unele dintre ele considerate “incurabile”.


Printre beneficiile aduse de practica Taiji Qigong putem reaminti:

 • Purifica meridianele energetice
 • Energizeaza organele, tesuturile si celulele
 • Centreaza mintea si corpul
 • Creste forta mentala
 • Reduce stresul
 • Creste energia de care dispuneti
 • Stimuleaza sistemul imunitar, prevenind aparitia bolilor
 • Imbunatateste circulatia sangvina, digestia si coordonare
 • Dezvolta forta si mobilitatea articulatiilor
 • Creste flexibilitatea si forta picioarelor
 • Incetineste procesul de imbatranire
 • Contribuie la regenerarea celulara

In continuare, iata cateva experimente stiintifice  care va vor ajuta sa eliminati din vocabular si mentalitate pentru totdeauna ,cuvantul imposibil.

 

Lumea ştiinţificã internaţionalã a fost fascinatã de posibilitãţile oferite în domeniul cercetãrii de cãtre practicile energetice chinezeşti – Qigong. Experimentele efectuate iniţial în China şi apoi cu o participare internaţionalã (cum ar fi de exemplu experimentele organizate în Statele Unite ale Americii în colaborare cu institute de cercetare din China) au dus la rezultate surprinzãtoare: se poate modifica structura materiei prin emiterea de energie de cãtre practicantul de Qigong.

Un astfel de experiment a demonstrat faptul cã se poate schimba timpul de înjumãtãţire al izotopilor radioactivi prin emiterea de energie cãtre aceştia (experimentul a fost efectuat asupra izotopului radioactiv 241Am, maestrul Yan Xin emiţând energie cãtre probe de la diferite distanţe, ce au variat între 100 de metri şi 1900 de kilometri). Alte experienţe au demonstrat chiar posibilitatea schimbãrii structurii ADN-ului şi ARN-ului prin emiterea de energie.

În continuare vor fi prezentate câteva din experimentele efectuate de cãtre un grup de cercetãtori împreunã cu maestrul Yan Xin. Aceste studii au fost întreprinse la Centrul de Analizã Instrumentalã al Universitãţii Qinghua din China. Pentru a garanta stricteţea determinãrilor şi corectitudinea rezultatelor, nici maestrul, nici şeful grupului de cercetare nu au participat la prepararea probelor.

Unul din experimente s-a bazat pe înregistrarea spectrului Raman pentru mai multe probe de apã. Apa este principalul constituent al organismului uman, ea reprezentând 90% din masa nou-nãscutului şi 65% din cea a corpului adultului. Ea nu numai cã este mediul în care se petrec toate procesele biochimice şi biofizice din organism, dar este şi un factor esenţial în lanţul reacţiilor metabolice. Prin emiterea de semnale (energie plus informaţie) cãtre apã se poate obţine aşa-numita „apã informaţionalã”: ea reprezintã un lichid cu proprietãţi curative, fiind consideratã de unii oameni ca având un efect de-a dreptul miraculos. Principiul spectroscopiei Raman se bazeazã pe urmãtorul fenomen: la iradierea unei probe cu laser, o parte din radiaţiile emise ulterior de cãtre aceasta au o frecvenţã diferitã de cea a radiaţiei absorbite, care depinde exclusiv de structura substanţei de cercetat. Fenomenul a fost observat de fizicianul indian Raman, în anul 1928. In prezent, spectroscopia Raman este folositã pentru a studia diverse grupãri intramoleculare, unele legãturi chimice precum şi în determinãri cantitative precum amestecuri de substanţe. In experiment au fost supuse analizei douã loturi, fiecare conţinând douã sau trei probe de apã. Dupã o primã înregistrare lotul 1 a fost pus de-o parte, iar lotul 2 a fost dat maestrului. Acesta a ţinut în mânã vasele, le-a privit puţin emiţând energie cãtre ele. Dupã aceasta au fost repetate analizele, fiind înregistrat din nou spectrul Raman pentru cele douã loturi de probe. Graficul obţinut în cazul apei netratate a rãmas neschimbat, pe când probele care au fost supuse emisiei energetice, conţinând „apa informaţionalã”, au avut un spectru Raman evident modificat faţã de cel iniţial. A apãrut foarte clar faptul cã se petrecuserã modificãri la nivel molecular.

 

 

 

Ulterior a fost iniţiat un alt experiment: într-un vas cu pereţii de cuarţ a fost pus un amestec de hidrogen şi monoxid de carbon. În condiţii normale cele douã gaze nu reacţioneazã. Pentru a se produce reacţia este nevoie de temperaturi foarte ridicate (arc electric) sau presiuni mari şi catalizatori. În vasul de reacţie nu existau catalizatori, iar presiunea şi temperatura erau cele ale mediului ambiant. Yan Xin a emis energie asupra containerului timp de cinci minute, apoi i-a rugat pe cercetãtori sã efectueze o analizã prin spectroscopie în infraroşu a gazului din interior. Rezultatul determinãrii a indicat prezenţa unui compus nou, deci reacţia chimicã avusese loc şi ea fusese indusã numai prin emisia de energie.

Pentru a valida reacţiile obţinute, experimentele au fost repetate. De data aceasta maestrul a acţionat simultan asupra probelor de apã şi asupra vasului cu amestecul de gaze. În momentul în care a emis energie, maestrul Yan Xin s-a aflat în afara laboratorului, la o distanţã de şapte kilometri. Noile rezultate au fost o confirmare a celor obţinute anterior.

S-au efectuat apoi acelaşi tip de determinãri pentru diferite substanţe: soluţii saline, soluţii de glucozã, antibiotice ş.a.m.d. În toate cazurile s-a constatat cã sub influenţa energiei emise se modificã structura molecularã, chiar şi atunci când persoana a acţionat de la o distanţã de câteva zeci de kilometri. Ulterior s-a descoperit faptul cã în momentul emiterii de energie se pot obţine modificãri în structura materiei şi pentru probe aflate la distanţe foarte mari (în acest sens au fost efectuate experimente pentru probe aflate o distanţã de 2.000 de kilometri).

Unul din obiectivele acestui program de cercetare a fost şi obţinerea de date privind bazele moleculare ale mecanismelor terapiei prin Qigong. În acest scop s-a observat modul în care acţioneazã energia emisã asupra macromoleculelor ce intrã în alcãtuirea materiei vii.

“ Daca cel cu un spirit elevat aude vorbindu-se despre Tao,

El il cultiva cu perseverenta;

Daca cel cu spirit mediu afla despre Tao,

Cateodata il urmeaza, alteori il nesocoteste;

Cand cel cu spirit inferior aude despre Tao,

Il ia in bataie de joc.

De nu ar fi luat in ras, nu ar mai fi adevaratul Tao .”

TAO TE CHING

INSCRIERI LA TEL: 0766307025

Anunțuri

From → Cursuri

6 comentarii
 1. Am parcurs acest post al tau si imi place ceea ce am citit. Continua tot asa.

 2. tibi6791 permalink

  Buna ziua,
  M-ar interesa sa ma inscriu la aceste cursuri din Valcea, dar nu inteleg cum se poate impaca aceasta filozofie care pune accentul pe yin si yang si provine din doctrina tao (provenind implicit din politeismul chinezesc) cu dogma iudeo-crestina care ne spune sa urmam doar pe Domnul Dumnezeu.
  Sa nu spuneti ca nu e vorba si de o latura filozofica si religioasa, ca nu va cred!!!
  Toate cele bune!

  • Dupa cum bine ati intuit, este greu sa desparti niste practici energetice de originea lor cosmogonica si antropogonica.Totusi, asta nu inseamna negarea Divinitatii si patrunderea in politeism, cu atat mai mult cu cat taoismul profund nu este o religie politeista in acceptiunea obisnuita a cuvantului. Scopul final al orcarui taoist este reintoarcerea la Tao, divinitatea de dincolo de timp si spatiu. O gresala majora a oamenilor este adoptarea unui spirit excesiv dogmatic, care ii indeparteaza de cele mai multe ori de adevar.
   Contradictiile sunt aparente si caracterizeaza un anumit nivel de evolutie spirituala. E ca si cand am urca pe un munte.La inceput vedem mai multe situatii, dar cu cat ne apropiem de varf situatiile contradictorii se contopesc, pana cand , ajunsi pe creasta vedem doar o singura situatie.
   Sa nu uitam ca figuri foarte importante si respectate in crestinism sunt cei trei magi de la rasarit, persoane care practicau discipline spirituale „straine” crestinismului, cum ar fi divinatia, geomantia, astrologia etc.
   Separarea apartine oamenilor, si nu lui Dumnezeu.

   Cu stima, Aslan Bogdan

   P.S.

   “Fiecare pom se cunoaste dupa roadele lui” (Luca 6:44). Pomul bun nu face fructe rele, si nici pomul cel rau nu face fructe bune. “Dupa roadele lor îi veti cunoaste. Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?” (Matei 7:16).

 3. andrei georgescu permalink

  Salut,
  De foarte multa vreme imi doresc sa invat taiji dar fiind in Sibiu la facultate, nu am avut cum. Ce orar aveti? ca sa imi pot face o idee despre timpul in care ar trebui sa vin de la Sibiu, in Valcea, va multumesc.

 4. Elena permalink

  Buna ziua.Am vazut afisul despre aceste cursuri undeva pe-un bloc.M-a atras,fiind interesata de medicina traditionala chineza,dar mi-ar placea sa stiu cat costa/pe luna aceste cursuri.
  Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: