Skip to content

Cum sa tii Cerul in palma

Iunie 30, 2011


Tehnica de vizualizare qi gong

Prin aceasta tehnica minunata invitam energia Cerului( galaxiile, stelele etc.) sa circule prin corpul nostru ,de-a-lungul unui traseu format din palma stanga, centrul inimii(zhong dantian), palma dreapta , si in final xia dantian, in abdomenul inferior. Durata trebuie sa fie de cel putin 10-15 minute.

Etapele tehnicii:

 1. Asezati-va intr-o postura confortabila, pe marginea unui scaun, mentinand in acest timp spatele drept. Talpile se pozitioneaza pe sol la distanta unei latimi de umeri, direct sub genunchi. Crestetul capului tinteste cerul, astfel incat barbia este usor aplecata spre piept. Pentru cei care pot, meditatia se realizeaza si in pozitia lotus, sau semilotus.
 2. Incepe prin a respira profund si incet de cateva ori. Detaseaza-te de constiinta care imparte timpul in trecut si viitor.Urmareste senzatiile care apar in interiorul corpului.Aseaza varful limbii in cerul gurii, la baza dintilor… Zambeste…
 3. Acum, aseaza palma stanga pe coapsa corespunzatoare(stanga) , orientand-o catre cer.In acelasi timp, orienteaza palma dreapta catre xia dantian(la trei degete sub ombilic, in interiorul corpului). Palma dreapta nu va atinge corpul ci va sta la o distanta de cativa centimetri de acesta.
 4. Lasa mintea sa devina constienta de energia Cerului( soarele si luna, nenumaratele galaxii, superbele nebuloase colorate…). Cheama aceasta energie inalta si pura si las-o sa curga in palma ta cea stanga. Senzatia de caldura si lumina este coplesitoare.Este ca si cum infinitul ar incapea in propria ta palma.  
 5. Mai departe, vizualizeaza cum aceasta energie celesta urca de-a-lungul bratului stang, ajunge in zona axilei, si de aici patrunde in centrul inimii(zhong dantian). De aici lasa energia sa curga mai departe catre axila dreapta, si apoi in jos prin brat, pana ajunge in zona palmei.
 6. Din palma dreapta , energia celesta trece in xia dantian ( abdomenul inferior), zona energetica principala a fiintei umane.Astfel, ai creat un circuit continuu care incepe in palma stanga, trece prin zona inimii, ajunge in palma dreapta, si se opreste in abdomenul inferior, unde energia este acumulata. Continua sa extragi energia inalta, constientizand fluititatea acestui circuit.
 7. Deschide mintea si inima catre senzatiile de caldura si lumina ce devin din ce in ce mai puternice in xia dantian. Lasa-te purtat de bucuria unitatii cu Universul. Separarea este doar o iluzie.Imaginatia este o unealta foarte puternica, de aceea te sfatuiesc sa incluzi cat mai multe simturi posibile( atingere, auz, gust, miros) in timpul vizualizarii.
 8. In incheiere, pozitioneaza ambele palme pe abdomenul inferior( dreapta peste stanga in cazul barbatilor), asezand cele doua zone lao gong exact una peste cealalta.Aceasta tehnica poarta numele de cultivarea energiei, si se executa pe durata a 10-15 minute.
Anunțuri

From → Dao yin

4 comentarii
 1. Flori permalink

  buna ziua,
  pur si simplu nu gasesc unde poate copilul meu sa invete limba chineza cu un profesor, intr-un cadru organizat. va rog, daca aveti cunostinta de asa ceva raspundeti-mi.

  • CURSURI DE LIMBA CHINEZA LA UNIVERSITATEA POPULARA ‘IOAN I. DALLES’
   Sustinut de Dl. Tatiana Segal
   Dl. Tatiana Segal este cercetator stiintific la Institutul Sergiu Al. George.
   Limba chineza poate fi invatata sub forma unui curs esalonat pe 3 ani de studiu.
   Durata: 186 ore
   Are loc: bisaptamanal, cate 2 ore didactice, timp de 8 luni., sub rezerva inscrierii unui numar minim de cursanti
   Adresa: Bd. Nicolae Balcescu nr. 18, Sector 1, Bucuresti
   Telefon: 40 (021) 314 66 37
   Fax: 40 (021) 314 00 63
   E-mail: updalles@updalles.ro

 2. de aplicat.minunata tehnica!

 3. Flori permalink

  Va multumesc foarte mult. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: